ARGANOVÝ OLEJ

 

Arganový olej je základem většiny produktů z řady Morrocan Sense. Pochází z Maroka, a jedná se o vzácný druh oleje, kterému se také právem přezdívá marocké zlato. Arganový olej se nepoužívá jen v kosmetice, ale také v potravinářském průmyslu. Více o jeho původu, vlastnostech a použití se dočtete dále.

Původ

Pravý arganový olej je pouze ten marocký. Vyrábí se z ořechů Argania spinosa neboli Argánie trnité. Jde o dřevinu, která roste jen na jediném místě na světě, a to v jihozápadní části Maroka. Proces výroby arganového oleje je velmi náročný a nákladný. Pro svoji vzácnost, výjimečné vlastnosti a účinky patří arganový olej v současné době k nejdražším olejům na světě.

Poznejte pravý arganový olej

Bezpečně byste měli kvalitu arganového oleje poznat podle jeho vůně. Jedině kvalitně vyrobený arganový olej má jemnou přírodní vůni, která je hodně specifcká a připomíná oříšky. Arganový olej používaný v kosmetice má vždy žlutou až světle oranžovou barvu. Znakem exkluzivních produktů s arganovým olejem je i jeho cena. Pokud je produkt příliš levný, pravděpodobně neobsahuje čistý arganový olej v dostatečné kvalitě. Ve složení výrobku by se měl objevit výraz „Argania Spinosa Kernel Oil“.

Účinky arganového oleje a jeho využití

V kosmetice se používá arganový olej získávaný z ořechů za studena. Díky tomu v oleji zůstává vysoká koncentrace pečujících látek. Arganový olej obsahuje velké množství vitaminu E, který napomáhá tvorbě elastinu a kolagenu. Pleť hydratuje, vyživuje a regeneruje. Má hojivé účinky a skvěle působí proti vráskám. Zlepšuje stav pleti s akné, ekzémem a lupénkou. Posiluje vlasy a nehty, působí proti roztřepeným konečkům a lámavosti nehtů. Hodí se pro všechny typy pleti, včetně problematické. Arganový olej se krásně vstřebává a nezanechává mastný film.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.